-57% Królik na polskim stole

Autor: Dorota Kowalska
Wydawca: Instytut Zootechniki
Rok wydania: 2016
Stron: 81
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-938377-2-4


Spis treści:
 
1.    O pochodzeniu i udomowieniu królików słów kilka
2.    Polska dieta, czyli o tym do czego nadal mamy słabość, a co jeść powinniśmy
3.    W poszukiwaniu tradycji, czyli o wykorzystaniu mięsa króliczego w polskiej kuchni i nie tylko
4.    Ruszamy w drogę, czyli dania z królika z różnych regionów Polski
5.    Królik z różnych stron świata, czyli jak przyrządazją go inni
6.    Całkiem dietetycznie, czyli królik duszony w potrawce
7.    Troszkę pogrzeszyćnie zaszkodzi, czyli królik z grilla
8.    Pasztety, kotleciki, roladki, podroby, czyli kuchnia oszczędna
9.    Już wiem, co jem - ale kupić czy samemu wyhodować. Małe ABC hodowli królików
10.    Przegląd najważniejszych ras, czyli o króliczej urodzie
11.    Królik też lubi wygodę, czyli słów kilka o żywieniu
12.    Idealny królik powinien mieć idealnych rodziców, czyli o rozmnażaniu i odchowie
13.    Szlachetne zdrowie, czyli o profilaktyce weterynaryjnej
14.    Arkana sztuki rzeźnickiej


Bibliografia

 

Królik na polskim stole

Promocja jeszcze tylko
  • 21,00zł
  • 9,00zł
  • Bez podatku: 8,57zł