• Królik na polskim stole

Autor: Dorota Kowalska
Wydawca: Instytut Zootechniki
Rok wydania: 2016
Stron: 81
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-938377-2-4

Spis treści:
 
  1. O pochodzeniu i udomowieniu królików słów kilka
  2. Polska dieta, czyli o tym do czego nadal mamy słabość, a co jeść powinniśmy
  3. W poszukiwaniu tradycji, czyli o wykorzystaniu mięsa króliczego w polskiej kuchni i nie tylko
  4. Ruszamy w drogę, czyli dania z królika z różnych regionów Polski
  5. Królik z różnych stron świata, czyli jak przyrządazją go inni
  6. Całkiem dietetycznie, czyli królik duszony w potrawce
  7. Troszkę pogrzeszyćnie zaszkodzi, czyli królik z grilla
  8. Pasztety, kotleciki, roladki, podroby, czyli kuchnia oszczędna
  9. Już wiem, co jem - ale kupić czy samemu wyhodować. Małe ABC hodowli królików
  10. Przegląd najważniejszych ras, czyli o króliczej urodzie
  11. Królik też lubi wygodę, czyli słów kilka o żywieniu
  12. Idealny królik powinien mieć idealnych rodziców, czyli o rozmnażaniu i odchowie
  13. Szlachetne zdrowie, czyli o profilaktyce weterynaryjnej
  14. Arkana sztuki rzeźnickiej
Bibliografia

Królik na polskim stole

  • 21 zł

  • Ex Tax: 20 zł

Tags: Królik na polskim stole