Ustalenie profilu DNA Psa

Badanie DNA psów - Ustalenie profilu DNA

Do potwierdzenia pochodzenia stosowany jest zestaw 21 markerów DNA rekomendowany przez Międzynarodowe Towarzystwo Genetyki Zwierząt (ISAG) do kontroli pochodzenia - AHTk211, CXX279, REN169O18, INU055, REN54P11, INRA21, AHT137, AHT130, REN169D01, AHTh260, AHTk253, INU005, REN105L03, INU030, FH2848, AHT121, FH2054, REN162C04, AHTh171, REN247M23, REN64E19.

Stosowana metoda, wg PB03 IDENTYFIKACJA OSOBNICZA PSÓW W MULTIPLEKSOWYCH SYSTEMACH STR, spełnia wymogi PCA (AB1587).

Badanie przeprowadzamy na materiale biologicznym w postaci: krwi, wymazów, cebulek włosowych, nasienia, mikrośladów (np. plamy krwi).

Raz ustalony profil DNA danego osobnika jest niezmienny w ciągu życia i może być wykorzystany do potwierdzenia pochodzenia jego potomstwa w przyszłości.

Badanie przeprowadzamy na materiale biologicznym w postaci: krwi, cebulek włosowych, nasienia, tkanki ucha, mikrośladów (np. plamy krwi).

Badanie zostanie przeprowadzone dopiero po dokonaniu płatności.

Prosimy o podanie numeru zamówienia na poniższym formularzu, który należy przesłać łącznie z materiałem biologicznym.

W przypadku więcej niż jednego zamówienia prosimy o wypisanie formularza dla każdego badanego osobnika.

W przypadku zamówienia powyżej 6 badań koszt jednostkowy badania wynosi 110 zł netto ( 135,30 zł brutto) - dotyczy zakupu jednorazowego.
Istnieje również możliwość udzielania stałego rabatu dla Podmiotów do tej pory z nami współpracujących, którzy od 1.7.2017 dokonali już co najmniej 6 jednostkowych badań.
W tym celu prosimy o rejestrację na stronie lub kontakt z nami celem udzielenia bonifikaty.
Po weryfikacji wielkości zamówienia zostanie Państwu na stałe udzielona stosowna bonifikata.

Faktura VAT zostanie wystawiona po dokonaniu płatności oraz wysłana na Państwa adres poczty elektronicznej podany w zamówieniu.

Kontakt:

dr hab. Anna Radko

anna.radko@izoo.krakow.pl

mgr inż. Angelika Podbielska

angelika.podbielska@izoo.krakow.pl

dr Dominika Rubiś

dominika.rubis@izoo.krakow.pl

Wysyłka:

Materiał biologiczny do badania łącznie z formularzem zlecenia badania prosimy przesłać na adres:

[osoba kontaktowa z wyżej wymienionych]

Fundacja IZ PIB

Laboratorium Genetyki Molekularnej