Badanie DNA - pies

Badanie DNA psów

1.     Ustalenie profilu DNA
  2.     Potwierdzenie pochodzenia - badanie 3 osobników (potomek i jego domniemani rodzice)
  3.     Ustalenie płci

Do potwierdzenia pochodzenia stosowany jest zestaw 21 markerów DNA rekomendowany przez Międzynarodowe Towarzystwo Genetyki Zwierząt (ISAG) do kontroli pochodzenia - AHTk211, CXX279, REN169O18, INU055, REN54P11, INRA21, AHT137, AHT130, REN169D01, AHTh260, AHTk253, INU005, REN105L03, INU030, FH2848, AHT121, FH2054, REN162C04, AHTh171, REN247M23, REN64E19.

Stosowana metoda, wg PB03 IDENTYFIKACJA OSOBNICZA PSÓW W MULTIPLEKSOWYCH SYSTEMACH STR, spełnia wymogi PCA (AB1587).

Badanie przeprowadzamy na materiale biologicznym w postaci: krwi, wymazów, cebulek włosowych, nasienia, mikrośladów (np. plamy krwi).

Raz ustalony profil DNA danego osobnika jest niezmienny w ciągu życia i może być wykorzystany do potwierdzenia pochodzenia jego potomstwa w przyszłości.

Badanie przeprowadzamy na materiale biologicznym w postaci: krwi, cebulek włosowych, nasienia, tkanki ucha, mikrośladów (np. plamy krwi).

Badanie zostanie przeprowadzone dopiero po dokonaniu płatności.

Prosimy o podanie numeru zamówienia na poniższym formularzu, który należy przesłać łącznie z materiałem biologicznym.

W przypadku więcej niż jednego zamówienia prosimy o wypisanie formularza dla każdego badanego osobnika.

W przypadku zamówienia powyżej 6 badań koszt jednostkowy badania wynosi 110 zł netto ( 135,30 zł brutto) prosimy o rejestrację na stronie lub kontakt z nami celem udzielenia bonifikaty.

Po weryfikacji wielkosci zamówienia zostanie Państwu na stałe udzielona stosowna bonifikata.

Faktura VAT zostanie wystawiona po dokonaniu płatności oraz wysłana na Państwa adres poczty elektronicznej podany w zamówieniu.

Kontakt:

dr hab. Anna Radko

anna.radko@izoo.krakow.pl

mgr inż. Angelika Podbielska

angelika.podbielska@izoo.krakow.pl

dr Dominika Rubiś

agnieszka.szumiec@izoo.krakow.pl

Wysyłka:

Materiał biologiczny do badania łącznie z formularzem zlecenia badania prosimy przesłać na adres:

[osoba kontaktowa z wyżej wymienionych]

Fundacja IZ PIB

Laboratorium Genetyki Molekularnej